خانواده‎های (تیره‎های) گیاهی

تیره کلهو، تیره خرمندی (Ebenaceae)

فرم کلی تیره Ebenaceaeگیاهانی درختی یا درختچه ای. خشکی پسند. برگ ها متناوب یا متقابل یا با آرایش مارپیچی، چرمی، دارای دمبرگ، غیرپوشش دار و ساده. پهنک برگ یکپارچه، دارای رگبرگ پرمانند. برگ ها بی گوشوارک.

تولیدمثل و گرده افشانی: گیاهانی دوپایه یا هرمافرودیت. گل های ماده دارای پرچم یا فاقد پرچم

جغرافیا: نواحی معتدل، یا نیمه گرمسیری تا گرمسیری. نواحی گرمسیری بخصوص هندومالزی. X=15 .

طبقه بندی خانواده Ebenaceaeزیررده دولپه ای ها، راسته Ericales .

این خانواده دارای ۵۰۰ گونه است.

درخت خرمالو Diospyros kaki

این گیاه از تیره آبنوس و درخت دایم سبز یا خزان‌پذری می‌باشد. از سن ۱۰ سالگی محصول تجاری تولید کرده ولی از ۴ یا ۵ سالگی شروع به میوه دهی میکند و بین ۲۲۵ تا ۵۰ سال هم عمر دارد.برخی از گونه‌های آن همانند خرمالوی ورجینیانا بومی آمریکای شمالی و برخی دیگر مثل خرمالوی خرمندی بومی آسیا با میوه‌های کوچک و پردانه و بالاخره برخی از گونه‌های خرمالو همانند خرمالوی معمولی بومی چین است که بهترین گونه برای تولید میوه می‌باشد. اکثر ارقام خرمالو نظیر خرمالوی ورجینیانا از هر دو طریق بکرباری و گرده‌افشانی میوه تولید می‌کنندو گرده‌افشانی توسط حشرات انجام می‌گیرد و میوه‌های تلقیح یافته حاوی هشت عدد دانه می‌باشند. نوع میوه خرمالو، سته می‌باشد. میوه‌های بکربار دارای گوشت روشن‌تر و گس‌تر نسبت میوه‌های دانه‌دار می‌باشند. میوه‌های خرمالو در هنگام نارس طعم گس دارد و میوه‌های این گیاه بعد از برداشت قادر به رسیدن می‌باشند. به طور کلی میوه‌های بکربار کیفیت بهتری نسبت به میوه‌های دانه‌دار دارند. جوانه‌های جانبی شاخه‌های یک‌ساله حاوی سه عدد فلس و جوانه انتهایی بدون فلس می‌باشند. گل‌های نر روی گل‌آذین گرزن قرار می‌گیرند. خرمالو از درختان میوه مناطق نیمه‌گرمسیری بشمار می‌آید و سرماهای دیررس بهاره می‌تواند به شاخساره‌های یک‌ساله این گیاه آسیب وارد کند. مقاومت خرمالو به سرمای زمستانه همانند انار تا ۱۰- درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

Diospyros kaki

 

گونه های خانواده Ebenaceae در شبکه گیاهی ایران:

نام انگلیسی
خانواده
نام علمی
Persimmon
Ebenaceae
Date Plum
Ebenaceae
Black Persimmon
Ebenaceae
American Persimmon
Ebenaceae

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *