محافظت از قلب با زعفران

عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: طبق مطالعات بالینی صورت گرفته روی زعفران، این ادویه معطر دارای فعالیت‌های بیولوژیکی مختلف از جمله اثرات ضد سرطانی، محافظت کنندگی عصبی، ضدالتهابی و محافظت کنندگی قلبی است.

به گزارش ایسنا، مهدی ابراهیمی اظهار کرد: زعفران یک گیاه دارویی مهم است که به خانواده زنبق تعلق دارد و استفاده از آن در طب سنتی به دوران باستان بر می‌گردد.  ایران با سطح کشت حدود ۱۰۵ هزار و ۲۶۹ هکتار و تولید ۳۳۶ تن زعفران در سال بعنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیا به حساب می‌آید و خراسان جنوبی ضمن کسب رتبه دوم تولید زعفران در کشور، مرغوب‌ترین زعفران جهان را تولید می‌کند.

عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: محصولات طبیعی از جمله زعفران به عنوان منبع اصلی داروهای موثر به لحاظ داروشناسی نیز مورد توجه بوده و همچنان به عنوان منبعی پایدار در تولید داروهای جدید مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ابراهیمی با بیان اینکه استفاده از زعفران برای دستیابی به اهداف درمانی به دوران روم و یونان باستان برمی‌گردد، تصریح کرد: از زعفران برای درمان مشکلات شکمی، نفخ، سرفه، کولیک، بی‌خوابی و بیماری قلبی، به عنوان داروی مسکن و همچنین آرامبخش استفاده می‌شده است.

وی با بیان اینکه زعفران باعث تسهیل هضم شده و روغن‌های فرار آن در درمان بی‌خوابی اثرات مفیدی دارد، افزود: از زعفران به طور وسیع در بهبود بیماری‌های کبد، کلیه، مثانه و همچنین در درمان وبا استفاده می شده است.

عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: خواص درمانی زعفران محققین سراسر جهان را مجذوب خود کرده است و تنها در طی چند دهه اخیر چندین مولکول از این گیاه جداسازی شده‌اند که دارای اهمیت دارویی فوق العاده‌ای هستند.

ابراهیمی با بیان اینکه استفاده‌های دارویی سنتی از این گیاه توسط مطالعات علمی نیز مورد تایید قرار گرفته است، افزود: طبق مطالعات بالینی صورت گرفته روی زعفران، این ادویه معطر دارای فعالیت‌های بیولوژیکی مختلف از جمله اثرات ضد سرطانی، محافظت کنندگی عصبی، ضد التهابی و محافظت کنندگی قلبی است.

وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته توسط محققین مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در زمینه بهبود عملکرد و کیفیت و همچنین معرفی هرچه بیشتر طلای سرخ خراسان جنوبی، یادآور شد: کتاب “آپوکاروتنوئیدهای زعفران” که در ماه‌های اخیر توسط جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی منتشر شده است، تلاشی در راستای معرفی مسیرهای بیوسنتز  که ترکیباتی هستند که منجر به بروز اثرات دارویی و درمانی زعفران می‌شوند، است.

  • 1
    Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *