معرفی کتاب «استانداردسازی و فرآوری اسانس‌های گیاهی»

کتاب استانداردسازی و فرآوری اسانس‌های گیاهی

کتاب استانداردسازی و فرآوری اسانس‌های گیاهی توسط انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی منتشر شد. این کتاب به همت آقایان دکتر محمّدتقی عبادی و دکتر محمّد فخرالاسلام (اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران) و جمعی از دانشجویان عضو بنیاد ملی نخبگان گردآوری شده است.

گوهری به نام جدوار، گیاهی باستانی با خواص بی‌نظیر

گوهری به نام جدوار، گیاهی باستانی با خواص بی‌نظیر

جدوار، زدوار، ژدوار یا زدو با نام علمی .Curcuma zedoaria (Chrism.) Rosc از خانواده زنجبیل‏ Zingiberaceae، گیاهی یک‌ساله، علفی، مرتفع و غده‌ دار است. بیخ ساقه بزرگ و تخم‌مرغی، با غده‌های متعدد، پنجه‌ای لوب‌ دار، بدون پایک و زرد کم‌رنگ است. برگ‌ها شبیه برگ زردچوبه، بزرگ مستطیلی، بدون کرک، به طول ۳۰-۶۰ سانتی‌متر و نوک‌دار هستند. […]

خواص شگفت‌انگیز خرما؛ از انرژی‌زایی فراوان تا پیشگیری از سرطان

خرما در پيشگيرى از سرطان و دیابت مفید است. كم‌‏خونى را درمان مى‏‌كند، سبب خنثى كردن اسيد اضافى معده می‌شود و خونريزى بعد از زايمان را به نحو مؤثرى كاهش مى‏‌دهد.

خرما با نام علمى‏ .Phoenix dactylifera L، گیاهى دو پایه از خانواده‏ Palmaceae با ساقه‌های منفرد یا پشته‌ای ایستاده یا خزنده بسیار‌کوتاه تا ارتفاع ۳۰ متر، برگ‌های شانه‌ای فرد و نوک تیز و غلاف کوتاه رشته رشته به طول ۳ متر یا بیشتر، دمبرگ با سطح فوقانی شیاردار و سطح تحتانی محدب، گل‌آذین گل‌های نر […]

اثرات درمانی و زیبایی بابونه

نام متداول گیاه بابونه در طب سنتی بابونج، بابونه رسمی یا معمولی (بابونه دارویی، بابونه اروپایی) و نام علمی آن .Matricaria  recutita L  از تیره کاسنی است. بابونه، گیاهی علفی و یکساله با ساقه سبز مایل به سفید و منشعب است که انشعابات آن به کلاپرک‌هایی منتهی می‌شود. برگ‌ها کوچک و دارای بریدگی‌های باریک و […]

معرفی شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی

معرفی شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی

شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی یک شبکه خبری کاملاً مستقل است که از ابتدای آبان ماه ۱۳۹۱ با هدف اطلاع‌رسانی به متخصصین و دست‌اندرکاران علوم نوین تولید و فرآوری گیاهان دارویی راه‌اندازی شده است.

معرفی بانک اطلاعاتی اتنوبوتانی ایران

معرفی بانک اطلاعاتی اتنوبوتانی ایران

بانک اطلاعاتی اتنوبوتانی ایران، با هدف گردآوری تمامی مقالات و پایان‌نامه‌های مرتبط با حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی ایران، که در طول سالیان گذشته توسط محققین و دانشجویان در منابع معتبر داخلی و خارجی به رشته تحریر درآمده است؛ و نیز معرفی و عرضه آن‌ها به پژوهشگران راه‌اندازی شد.

آویشن، از خواص درمانی تا تهیه دمنوش‌های عالی

آویشن .Thymus vulgaris L یکی از شناخته‌شده‌ترین گیاهان دارویی از تیره نعناع است. آویشن گیاهی علفی، ریشه مستقیم و با انشعابات فراوان می‌باشد. دارای شاخه‌های زیاد و چوبی است که به ارتفاع ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد. ساقه‌های آویشن پوشیده از کرک و برگ‌های کوچک زیادی است. برگ‌های آن کوچک، لوزی شکل، نوک تیز و به‌صورت متقابل، […]

چه گیاهان دارویی میتوانند عفونت در بدن را از بین ببرند؟

برای سالیان دراز در طب سنتی از انواع گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌های عفونی استفاده می‌شده است. از زمان باستان، انسان‌ها با انواع عفونت‌های مختلف از قبیل عفونت مجاری ادراری رو در رو شده و برای درمان آنها از انواع گیاهان دارویی یا محصولات طبیی که در دسترسشان بوده استفاده می‌کردند. اگرچه دانش بشر در […]

گیاهان دارویی استان زنجان

به گزارش از دکتر احمد موسوی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان؛ طرح جمع‌آوری و شناسایی گیاهان دارویی استان زنجان از سال ۱۳۷۹ به مدت چهار سال در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان زنجان اجرا شده است. هدف اصلی آن جمع‌آوری و شناسایی کلیه گیاهان دارویی موجود […]

گیاه پرطرفدار خودرو کم‌یاب شد/ برداشت بی‌رویه «جیکه» در گناوه

اقتباس از خبرگزاری مهر، در بهار که بیابان‌ها سر سبز می‌شود، در روستاهای اطراف شهرستان گناوه گیاهانی می رویند که مصرف غذایی دارند و مردم از آنها به عنوان خوراکی یا مصرف دارویی بهره می‌برند. یکی از این گیاهان سیر وحشی با نام محلی جیکه است که این گیاه خودرو که در اوایل زمستان در […]